How to figure quilting and binding costs

(Example) 

If  the quilt top to be quilted is 90" X 106" you would figure pricing this way...

Quilting

1)  (Width X Length = total square inches)  90 X 106 = 9540 squre inches

2)  (Square inches X .0075 = quilting cost)  9540 X .0075 = $71.55

Batting

3)  (Square inches X .0020 = batting cost)  9540 X .0020 = $19.08

Total quilting cost

4)  (quilting + batting = total quilting cost)  $71.55 + $19.08 = $90.63

Binding

1)  ([Width X 2] + [Length X 2] = Total Linear inches)  (90 X 2) + (106 X 2) = 392

or

(Width + Width + Length + Length = Total Linear inches)  90 + 90 + 106 + 106 = 392

 

Attach only (for you to finish)

(Total Linear inches X .05)  392 X .05 = $19.60

or

Hand-Finished (I hand finish for you)

(Total Linear inches X .25)  392 X .25 = $98.00

 

Make a Free Website with Yola.